2

Учень преподобного Паїсія Святогорця – про гомосексуалістів: нічого проти людей, це боротьба з гріхом

10:36, 20.02.2018
3 хв.

Під час спілкування учень Паїсія Святогорця підкреслив, що православна віра не має нічого проти особистості та проти самих цих людей. Боротьба йде з самим гріхом.

«Люди, які підпорядковуються своїм пристрастям - більше нічим не цікавляться. Чому таке наполегливе просування гомосексуалізму у світі? Ви коли-небудь бачили гомосексуалістів, які б на вулицях захищали права жінок, яких, наприклад, принижують в Арабських Еміратах. І цього ніколи не буде, тому, що пристрасті пов'язують нас^ я хочу задовольнити свою пристрасть. Таким чином диявол зв'язує руки і ноги людини та тягне її».

Про це говорив під час свого нещодавного перебування у Києві учень преподобного Паїсія Святогорця, письменник та проповідник архімандрит Іриней (Верікакіс) з острова Крит (Константинопольський Патріархат).

Під час спілкування учень Паїсія Святогорця підкреслив, що православна віра не має нічого проти особистості та проти самих цих людей. Боротьба йде з самим гріхом.

Відео дня

«Гомосексуалісти наші брати, ми теж повинні це мати на увазі. У нас немає проблеми стосовно грішника, всі ми грішники - я перший. Наша претензія саме гріху»,- наголосив отець Іриней (Верікакіс).

Архімандрит Іриней зауважив, що нині дуже тяжкий час, він ідентичний тоталітарному режиму. Багатьох людей віднесло течією, насамперед молодь, але й літні люди також, потрапили у цей полон.

«Потрібні бабусі, дідусі, молоді люди, які створюватимуть гнізда в своїх будинках, по сусідству, на парафії. Під час турецького панування у нас були таємні школи, існування яких сучасні атеїсти спростовують. Таємні школи це ось тут, нині, і те що ми нині робимо це таємна школа, саме так буде збережена віра, не чекайте нічого від уряду і влади, вони завжди питимуть у вас кров і хотітимуть, щоб ми були підлеглими. Кожна людина - це образ Христа, а наші гріхи, бажання, пристрасті закривають в людях цей образ. А диявол не може зробити погано Христу, тому і намагається це зробити образу Христовому, яким є людина», - розповів учень Паїсія Святогорця.

2

Також архімандрит Іриней зауважив, що, насамперед, людям потрібно лікувати душу, а Церква є місцем госпиталізації.

«Ми маємо зрозуміти, що Церква - це лікарня, всі ми тут знаходимося, без винятку, душевно хворі, у нас є пристрасті душі з якими постійно потрібно боротися. Ми думаємо, що Церква - місце еліти, вважаємо, що в Церкві зібрані хороші люди, правильні, але це не так. Єдина наша відмінність від тих людей, які не йдуть у храм, в тому, що ми зрозуміли, що ми хворі. Ми маємо усвідомити, що ми падаємо та грішимо, всі ми, без винятку, архієреї, ченці, священики. Люди думають, що вони не хворі, але вони є першими з хворих», - наголосив отець Іриней.

Учень Паїсія Святогорця зауважив, що віра людська не має залежати від духовенства, це велика помилка. Лікар людських душ завжди поруч - це Христос.

«Проблема духівників, що вони навколо себе створюють таке старецтво і це хвороба. Ми, духівники, маємо вести віруючих до Христа, а не до себе, бо Іриней сьогодні такий, а завтра він може бути інший, а Христос Єдиний, Незмінний навіки», - розповів архімандрит Іриней.

Також він закликав вірян, не бути рабами систем та механізмів.

«Якщо люди стануть рабами механізмів, де тоді людська свобода? Система хоче створити людину рабом, так зручніше. Дохлу рибу піднімає течією та несе у своєму напрямку, а жива риба йде проти течії», - розповідає архімандрит Іриней.

 Юлія Вітман

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся