1

Записки паломника: столиця Афона нині та 100 років тому (фото)

10:02, 20.02.2018
1 хв.

На англомовному блозі athosweblog Герман Вугд (Herman Voogd) поділився фотографіями столиці Святої Гори, якою вона є нині та якою була 100 років тому.

На англомовному блозі athosweblog Герман Вугд (Herman Voogd) поділився фотографіями столиці Святої Гори, якою вона є нині та якою була 100 років тому.

2

«Великий будинок у центрі - це келія на честь Святої Трійці в Кареї. Фотографія зроблена в 1918 році французом Фернаном Сівілом. Така ситуація в наші дні: будівля знаходиться в руїнах протягом багатьох років. Прилеглих невеликих будинків більше немає. Лише зелена каплиця, поруч з нею, все ще стоїть, але також в руїнах. При наближенні до неї ясно, що будівля не може бути врятована. Це далеко не так, ви ніколи не вгадаєте з руськими - вони відреставрували будівлі навколо Свято-Пантелеймонового монастиря з нуля», - написав блогер.

2

Однак він також висловив сумнів, що будівля належить Свято-Пантелеймонівському монастирю.

Відео дня

«Будівля як і раніше належить Свято-Пантелеймоновому монастирю, відповідно до карти Говорта. Мій афонський друг Драган (Dragan) стверджує, що він належить доХіландара. Ймовірно, він має рацію. Хто може це підтвердити?», - запитує Герман Вугд.

2

Також блогер опублікував фото з видом на келію Святої Трійці з площі на світанку.

2

«Будівля ліворуч від нього - Протат з тимчасовим дахом, під час ремонту та гора при безхмарній погоді», - додав паломник.

2

За матеріалами athosweblog.com.

"Православний спадок України на Святій Горі Афон" - для "УНІАН-Релігії".

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся