Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до представників Української Православної Церкви з проханням сприяти звільненню заручників на Сході України, зокрема - вплинути на бойовиків на Сході України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Говорячи про заручників бойовиків в Луганській і Донецькій областях, Яценюк зазначив, що там склалася критична ситуація з правами і свободами.

Відео дня

За його словами, Президент України Петро Порошенко, якого він проінформує про нинішню зустріч, теж проведе зустріч з Всеукраїнською радою церков для того, щоб окремо приділити увагу заручникам на Донбасі.

"Я окремо маю звернення до Української Православної Церкви з приводу того, що у вас там є вплив. Дуже важливо було б, щоб ви використовували свій вплив проти тих, хто знущається над людьми, захоплює людей. Тому що ми туди достукатись не можемо", - сказав прем'єр.

Крім того, Яценюк повідомив, що сьогодні проведе зустріч з міністром соціальної політики для того, щоб спростити і прискорити доставку гуманітарної допомоги на Донбас.