Порошенко Петр / Фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко побажав Собору єпископів Української православної церкви плідної роботи і мудрості та нагадав про консолідуючу місію Церкви у суспільстві, її потужний виховний та патріотичний потенціал.

Про це йдеться у переданому УНІАН звернення президента України до Собору єпископів УПЦ.

Глава держави зазначив, що «сьогодні у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбувається історична подія - обрання Предстоятеля самостійної і незалежної в управлінні Української православної церкви».

Відео дня

«На вас покладається особлива відповідальність - із сумлінням визначити найдостойнішого архієрея для давньої Київської кафедри, який гідно продовжить праведні труди новопреставленого Блаженнішого митрополита Володимира», - наголосив Порошенко у своєму зверненні.

Він зауважив, що Собор єпископів УПЦ відбувається «у найскладніший період сучасної України - проливається людська кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії». «Така ціна за прагнення наших громадян до гідного життя у цілісній, незалежній, демократичній та процвітаючій державі», - зазначив глава держави і додав: «За цих обставин надзвичайно важливою є консолідуюча місія Церкви у суспільстві, її потужний виховний та патріотичний потенціал».

Порошенко підкреслив, що влада України високо цінує зусилля релігійних організацій, спрямовані на примирення, духовну й гуманітарну підтримку співвітчизників, і готова до подальшої дієвої співпраці.

Порошенко побажав Собору єпископів УПЦ плідної роботи, мудрості та миру.