У п’ятницю, 8 серпня, до Львова приїде грузинський державний і політичний діяч, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради.

У п’ятницю у Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла міста Львова відбудеться заупокійна молитва і запалення свічок в пам’ять про загиблих у військових діях російсько-грузинської війни. Також за участі Саакашвілі відбудеться спільна молитва за загиблими грузинськими та українськими солдатами, за територіальну цілісність України та Грузії. Після молитви біля Гарнізонного храму відбудеться прес-конференція за участю Саакашвілі та міського голови Львова Андрія Садового.

Відео дня

В Українському Католицькому Університеті відбудеться засідання експертного клубу «Самопоміч» за участю Саакашвілі. В засіданні також візьмуть участь представники бізнесу, громадські активісти, освітяни, журналісти, а також представників посольств та консульств.

Нагадаємо, 8 серпня виповнюється 6-та річниця вступу російських військ на територію Грузії.

Як повідомляв УНІАН, 1 серпня Тбіліський міський суд ухвалив рішення про заочний арешт Саакашвілі. Йому було пред’явлене обвинувачення в перевищенні службових повноважень, яке Саакашвілі назвав ”чисто політичним”.

Саакашвілі, який очолював Грузію з 2004 по 2013 рік, залишив країну в кінці минулого року після того, як закінчився його другий президентський термін.