1

Громадська рада при Міністерстві культури України продовжує свою роботу в новому складі. 

Її новим главою обрано Юрія Решетнікова, колишнього голову Держкомнацрелігій та представника Інституту християнської демократії.

Заступниками голови Громадської ради стали представник Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Богдан Кожушко та директор Центр української культури та мистецтва Світлана Долеско.

Відео дня

Такі рішення прийняті представниками громадських, мистецьких, релігійних та інших організацій під час установчих зборів, які відбулися 8 липня 2014 року у Києві, повідомляє Інститут релігійної свободи.

В установчих зборах взяли участь ініціативна група з їх підготовки, керівництво Мінкультури, делегати від інститутів громадянського суспільства та представники ЗМІ. 

“Я прагну того, щоб ми були відкриті до громадської думки, щоб рішення Мінкультури і Міністра враховували реальні аргументи громадських об’єднань, зокрема тих, що увійдуть у Громадську раду. Щоб ми разом формували відповіді на ті складні питання, що перед нами постають. Сподіваюсь, Громадська рада справді стане тим міцним плечем, на яке зможе покластися Міністерство у процесах реформування галузі культури”, – зазначив Міністр культури Євген Нищук у своєму вітальному виступі.

За рішенням зареєстрованих учасників зборів склад Громадської ради було затверджено у кількості 110 осіб, затверджено оновлене Положення та перелік комісій за напрямками роботи Громадської ради.

Члени Громадської ради працюватимуть у форматі профільних комісій, серед яких такі:

Комісія у справах релігій;

Комісія з питань мистецтв та галузевої спеціальної освіти;

Комісія з питань культурної спадщини та культурних цінностей;

Комісія з питань міжнаціональних відносин;

Комісія з питань міжнародного співробітництва;

Комісія з питань охорони авторського права та суміжних прав.

Нагадаємо, що відповідно до Постанови Кабміну № 996 від 03.11.2010 року склад Громадської ради оновлюється кожні два роки.