1

Директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України Володимир Юшкевич звернувся до представників українських правоохоронних органів, спецслужб, представників міжнародних організацій із проханням зробити все можливе для визволення священика. Окремо він попросив керуючого Донецькою єпархією Української православної церкви, митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона допомогти порятунку священика.

«Як стало відомо, 4 липня у Донецьку зник секретар Ради Церков і релігійних організації Донецької області, священик Української Греко-Католицької Церкви Тихон Кульбака. За деякою інформацією, до його зникнення причетні члени терористичної організації «Донецька народна республіка». Перед цим отець неодноразово отримував погрози від проросійськи налаштованих активістів.

Таким чином порушуються основні права людини: право на життя, право на свободу та особисту недоторканність, право на свободу світогляду та віросповідання.

Відео дня

Звертаюся до представників українських правоохоронних органів, спецслужб, представників міжнародних організацій із проханням зробити все можливе для визволення священика. Окремо прошу керуючого Донецькою єпархією Української православної церкви, митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона допомогти порятунку священика», – йдеться у документі.

РіСУ