1

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття з приводу смерті предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Володимира.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Із життя пішов видатний духовний лідер, який очолював Церкву в часи її відродження після десятиліть жорстокого гоніння. Власним прикладом він закликав до життя за заповідями Господніми, до милосердя і доброчинності, примирення та злагоди. Все його архіпастирське служіння було сповнене любові до рідної України», - йдеться у співчутті глави держави.

Відео дня

Порошенко висловив співчуття єпископату, духовенству, чернецтву та вірянам церкви.

Також на своїй сторінці у Фейсбук Петро Порошенко написав:

"Пішов з життя Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Володимир. 

Сьогодні як ніколи Україні і православній пастві необхідне мудре Слово Блаженнішого Володимира. Для всіх нас це тяжка й болісна втрата, адже все Його архіпастирське служіння було сповнене любові до рідної України і до всіх українців. 

Він назавжди залишиться для всіх нас прикладом милосердя, доброчинності та миру. Вічна пам'ять і Царство Йому небесне…"

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці у Києві на 79-му році життя помер предстоятель УПЦ Володимир (Сабодан). Він проходив лікування в одній з київських клінік.

Також у Митрополита Володимира було онкологічне захворювання і хвороба Паркінсона. Крім того, він переніс операції на серці і стегні.

Стан здоров`я ієрарха значно погіршився в січні.