1

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров констатував, що Росія повертається до традиційних духовних цінностей, і це одна з причин віддалення Заходу від неї.

"На наш подив, стали навіть оперувати тезою про те, що Радянський Союз з його комуністичною доктриною, принаймні, залишався в межах виробленої на Заході системи ідей, в той час як нова Росія повертається до своїх традиційних цінностей, що коріняться в Православ'ї, і внаслідок цього стає ще менш зрозумілою", - заявив Лавров на зустрічі з членами Російської ради з міжнародних справ у Москві.

Поряд з цим, за його словами, останнім часом все виразніше проявляється суперечність між об'єктивно зміцненною багатополярністю і прагненням США та історичного Заходу зберегти свої звичні домінуючі позиції, між культурно-цивілізаційним різноманіттям сучасного світу і спробами нав'язати всім західну шкалу цінностей".

Відео дня

Останній, як зазначив міністр, "все більше відривається від своїх християнських коренів і все менш сприйнятливий до релігійних почуттів людей інших віросповідань".

pravoslavie.ru