Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розпочато кримінальне провадження стосовно колишніх Президента України, Генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ та інших високопосадовців за фактом незаконного тиску на Митрополита Київського і всієї України Володимира з метою усунення його від управління УПЦ МП. Про це йдеться на сайті Генеральної прокуратури України.

У ході перевірки, проведеної за зверненням одного з народних депутатів, встановлено, що Митрополит Київський і всієї України Володимир дотримувався позиції невтручання Церкви у політику, чим викликав невдоволення колишнього Президента України, який бажав заручитись підтримкою УПЦ на виборах у 2015 році.

Відео дня

Після невдалих спроб переконати Митрополита Київського і всієї України Володимира відректися від посади екс-міністр внутрішніх справ України, на виконання вказівки колишнього Президента України, організував силами підлеглих йому працівників фізичну ізоляцію митрополита Олександра, який є особистим секретарем та довіреною особою Предстоятеля Української Православної Церкви Володимира.

Однією з умов звільнення митрополита Олександра з ізоляції було переконати Митрополита Київського і всієї України Володимира зректися займаної посади.

За вказаним фактом Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення екс-посадовцями кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Головне слiдче управлiння Генеральноï прокуратури.