Папа Римський Франциск подарував прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку золоту ручку і побажав підписати нею мирну угоду.

Про це повідомляє радіо Ватикану.

«Святіший Отець подарував українському прем’єрові золоту ручку, висловлюючи побажання, що нею він підпише мир», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У свою чергу Яценюк сказав, що також на це сподівається. Він подарував Папі новорічну світлину Майдану, відзначаючи, що тут мільйони українців боролись за свободу та права. Таке ж фото отримав також і Державний секретар Ватикану П’єро Паролін.

До складу делегації, серед інших, входив в.о. міністр закордонних справ України Андрій Дещиця, посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська, мер Львова Андрій Садовий.

Із Ватикану Яценюк із супроводом від’їхав до базиліки Святої Софії в Римі, де відбулась молитва за Україну та зустріч з українською громадою.

Високих гостей зустрів глава УГКЦ Святослав Шевчук, архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський РКЦ в Україні, та інші українські владики.

Насамперед відбулось вшанування героїв Небесної Сотні перед меморіалом біля базиліки Святої Софії та покладено квіти. 

За даними радіо Ватикану, також Яценюк провів прес-конференцію англійською мовою, а українською відповів на запитання про зустріч із Папою, сказавши, що просив Папу Франциска молитись за Україну, за український народ, за стабільність і мир в Європі та у світі. 

Зазначається також, що глава українського уряду прибув до Ватикану для участі в канонізації Римських Єпископів Івана ХХІІІ та Івана Павла ІІ, яка відбудеться у неділю, 27 квітня, на площі Святого Петра у Ватикані. Однак у зв’язку з напруженою ситуацією в Україні він не зміг залишитись на урочисту церемонію, тому українську офіційну делегацію очолить в.о. міністра закордонних справ Дещиця.