Верховна Рада може цього тижня прийняти закони, які дозволять Україні перейти до другого етапу виконання плану лібералізації візового режиму з Євросоюзом, вважає міністр юстиції України Павло Петренко.

Він заявляє, що Європейська комісія зняла свої вимоги в "антидискримінаційному законі" щодо гарантій для секс-меншин, повідомляє Католицький оглядач.

"Ми все-таки знайшли взаєморозуміння з Європейською комісією щодо законопроекту про дискримінацію. І вони зняли свої вимоги щодо зазначення у законі гарантій для секс-меншин", - повідомив Петренко на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради у понеділок, 24 березня.

Відео дня

За словами міністра, антидискримінаційний законопроект вже доопрацьовано без положень щодо гарантій для секс-меншин. "Він є загальним щодо загального захисту всіх осіб, незалежно від расової належності та релігійних переконань", - сказав він.

За словами Петренка, Рада може цього тижня прийняти закони, які дозволять Україні перейти до другого етапу виконання плану лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

За словами міністра, уряд підтримав три законопроекти, які необхідні для переходу до другого етапу виконання плану дій з лібералізації візового режиму: законопроект щодо повноважень уповноваженого з прав людини з обробки персональних даних, законопроект щодо вдосконалення законодавства в питанні боротьби з корупцією, а також "антидискримінаційний" законопроект.

Нагадаємо, що раніше проти схвалення у парламенті "антидискримінаційного закону", категорично виступали представники українських Церков і релігійних організацій. Священнослужителі закликали депутатів відхилити цей законопроект з метою захисту моральних цінностей та інституту сім’ї, вважаючи, що відмова від традиційних цінностей та християнських моральних засад є надто великою ціною за безвізовий режим із країнами ЄС.

РіСУ