Канюк и 3 тетеревятника, убитые и распятые в Межигорье, февраль 2014.

Вбиті хижі птахи, знайдені в резиденції Януковича в Межигір'ї, до ритуальних дійств відношення не мають. Про це заявили в Українському центрі досліджень хижих птахів.

"Фотографії убитих хижих птахів, зроблені в Межигір'ї, породили чимало домислів. Насправді, пояснення даному факту досить просте. На території резиденції містилось багато різноманітних декоративних птахів, у тому числі голубів. Природно, що такий «кормовий стіл» привертав увагу тетерев'ятників. Не надто мудруючи, охорона або працівники хоздворів, птахів відстрілювали, «регулюючи» їх чисельність", - пояснюють експерти.

"Багато голубівників наївно вважають: якщо навколо голубників розвішувати убитих хижих птахів, то вони будуть уникати цих місць. Саме такі факти були виявлені в Межигір'ї", - відзначають дослідники хижих птахів.

Відео дня
 Аналогичное фото канюка, убитого и распятого в Ливане.

За словами експертів, в Лівані, трупи птахів намагаються розвішувати таким чином, щоб вони були добре видні іншим залетаючим хижакам.

"Часто це виглядає, як якесь ритуальне дійство, хоча таким не є", - підкреслюється в повідомленні.

Український центр досліджень хижих птахів нагадує, що відстріл будь-яких хижих птахів на території України заборонений.

"Оприлюднені фотографії свідчать про грубе порушення природоохоронного законодавства на території приватних володінь колишнього глави держави. До того ж, одна з убитих птахів - канюк звичайний, який живиться мишоподібними гризунами. Зрозуміло, що при нагоді відстрілювалися всі хижі птахи без винятку", - підсумовують дослідники.