Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв відвідав патріарха Московського і всієї Русі Кирила в його московській робочої резиденції, привітав його з п'ятою річницею інтронізації та побажав здоров'я, сил та успіхів у тій важкій місії", яку несе предстоятель Руської православної церкви.

Медведєв відзначив позитивний розвиток відносин російської держави і Церкви, а також зростаюче значення Церкви в сучасному світі. В успіху різнобічної діяльності РПЦ, сказав він, "значна заслуга - і ваша особиста".

Відео дня

Зі свого боку патріарх Кирил зазначив, що за минулі п'ять років багато чого змінилося. "Країна розвивається, і розвиваються церковно-державні і церковно-суспільні відносини. Церква духовно підтримує народ, сприяє подоланню розбіжностей, збереженню миру та злагоди", - наводить РІА "Новини" слова предстоятеля РПЦ.

Патріарх зазначив, що абсолютна більшість людей, на його думку, прислухаються до голосу Церкви. Він подякував главі уряду за внесок у розвиток відносин між Церквою та державними структурами, зазначивши, що "зараз в церковно-державній співпраці обговорюються всі теми, і є такі теми, які необхідні для того, щоб люди стали багатшими і духовно, і морально".

Прем'єр-міністр подарував патріарху книгу протоієрея Василя Михайлівського "Пояснення апостольських читань на літургії у недільні дні" 1874 року видання з тлумаченням всіх апостольських послань, читаних в недільні дні.

П'ята річниця інтронізації патріарха Кирила відзначатиметься 1 лютого.