Київ готовий до святкування 19 січня Хрещення Господнього.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, про це заяви в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко, який провів робочу нараду та перевірив стан підготовки до свята на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору та в парку культури і відпочинку «Гідропарк».

«Щороку близько 15 тис. киян та гостей міста приходять святкувати Водохреще на різних водних об’єктах столиці. Завдання міської влади – організувати захід на належному рівні. За результатами проведеної наради хочу сказати, що всі столичні служби спрацювали злагоджено та оперативно, тож до святкування Водохреща Київ готовий» – сказав Голубченко.

Відео дня

Як ідеться у повідомленні, завершуються роботи з обстеження устаткування бюветного комплексу каплиці у Гідропарку. Зокрема, проведено хлорування водопровідної мережі в бюветі, здійснено санітарно-лабораторний контроль якості води, а насосне обладнання пройшло щорічну профілактику. Крім того, проводиться ремонт пляжного реманенту, забезпечується необхідна кількість тапчанів, відремонтовано понтон, безпосередньо перед святом буде проведено монтаж килимової доріжки до помосту. Підводні частини акваторії зон відпочинку обстежені та очищені задля безпеки охочих пірнути у Дніпро. Безпеку на воді гарантуватимуть спеціалісти спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби КП «Плесо» та Київської аварійно-рятувальної служби, у місцях проведення святкування постійного чергуватимуть машини швидкої допомоги. З метою дотримання громадського порядку буде забезпечено чергування наряду міліції.

Святкування Водохреща відбудеться 19 січня на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору (вул. Прирічна, 5-А) о 12.00 та в Гідропарку біля каплиці на честь Хрещення Господнього о 14.00.

Під час заходу відбудеться чин освячення води за відповідними регламентованими і встановленими канонами.
Традиційно чин освячення води на Оболонській набережній здійснюватиме предстоятель УПЦ Московського патріархату Володимир, а в Гідропарку – предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет.
У місцях проведення зазначених заходів буде здійснюватись святкова торгівля, бажаючі зможуть придбати символічну сувенірну продукцію.