Президент Росії Володимир Путін відвідає Україну з робочим візитом, приуроченим до ювілейних заходів у рамках масштабної програми святкування 1025-річчя хрещення Русі.
Як повідомляє прес-служба Кремля, 27 липня Путін приєднається до святкового молебню на Володимирській гірці в Києві і відвідає Києво-Печерську лавру, де вручить державні нагороди Російської Федерації ієрархам Української православної церкви Московського патріархату за великий внесок у розвиток дружніх відносин між народами і зміцнення духовних традицій.
Також у рамках візиту відбудуться переговори Путіна і Президента України Віктора Януковича, в ході яких передбачається обговорити основні теми двосторонньої співпраці, перш за все в торговельно-економічній і культурно-гуманітарній сферах, а також обмінятися думками з актуальних питань інтеграційної взаємодії на євразійському просторі, зазначається в повідомленні.
28 липня Президент Росії й Президент України прибудуть до Севастополя для участі в урочистостях, присвячених Дню Військово-морського флоту.