Президент України Віктор Янукович у суботу, 27 липня, візьме участь в урочистому молебні з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
Як повідомляє прес-служба глави держави, захід відбудеться на Володимирській гірці у Києві.
Глава Адміністрації Президента України, співголова Оргкомітету з підготовки та відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі Сергій Льовочкін також нагадав про заходи, заплановані на 26 липня з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
За його словами у п’ятницю, 26 липня, за участю Президента у Національному культурно-мистецькому та музейному центрі «Мистецький арсенал» відбудеться відкриття виставки «Велике і Величне».
«На цій виставці будуть представлені мистецькі шедеври із майже сорока вітчизняних музеїв, — зауважив Льовочкін. - Буде представлена вся Україна».
Також цього дня у Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться Урочиста Академія, присвячена 1025-річчю Хрещення Русі.
«У цих заходах візьмуть участь представники усіх релігійних організацій України, а також представники громадськості: відомі діячі культури і науки, урядовці, дипломати. Упевнений, такий представницький склад учасників сприятиме налагодженню діалогу в суспільстві та служитиме суспільній консолідації», — підкреслив Глава АПУ.
Льовочкін окремо звернув увагу на важливість відзначення річниці Хрещення Київської Русі на найвищому рівні, враховуючи роль християнства в духовному, політичному та соціально-економічному поступі України.
«Президент неодноразово підкреслював, що ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Русі має стати святом нашої державності, європейської ідентичності нашого народу та країни, нашого духовного і культурного єднання», — підкреслив глава Адміністрації Президента.