Кабінет Міністрів України затвердив новий склад Організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі. Відповідне розпорядження № 25-р було прийнято на засіданні Уряду 23 січня 2013 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Аналіз внесених змін свідчить про підвищення рівня представництва в Оргкомітеті.

Його співголовами стали Прем’єр-міністр України Микола Азаров та Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін. Замість заступників міністрів до складу Оргкомітету введено міністрів та керівників низки центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Відео дня

Додатково до складу Організаційного комітету було включено генерального директора Національної бібліотеки імені В.І.Вернадського, директора Інституту історії України Національної академії наук, директора Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України та директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України.

Від релігійної спільноти у складі Оргкомітету залишились представники Української Православної Церкви (Московського Патріархату), Української Православної

Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні, а також представник Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Однак і представництво від конфесій теж зазнало змін. Зі складу Оргкомітету вибув представник Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів, проте введено президента Українського Біблійного Товариства.

Оновлення складу Організаційного комітету відбулось на виконання Указу Президента України. В Кабміні це пояснили необхідністю врахування змін, що відбулися в системі центральних органів виконавчої влади України після створення Оргкомітету у лютому 2010 року.

Нагадаємо, що основні урочисті заходи з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі мають відбутися в Україні протягом 2013 року. Святкові заходи за участі керівництва держави заплановані на липень 2013 року.

Водночас християнські Церкви України різних конфесій ще наприкінці 2012 року вирішили провести спільні заходи, присвячені відзначенню цієї визначної історичної події.