Порошенко выступает на вечере памяти / Скриншот

Президент України Петро Порошенко заявляє, що у Бабиному Яру і досі стогне земля, плаче небо, тремтять дерева. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу на жалобній церемонії з ушанування пам’яті жертв Бабиного Яру. 

«В роки Другої світової війни українці теж зазнали багатомільйонних втрат, і ми добре знаємо, як роками й десятиліттями болять серця й душі за полеглими рідними й близькими… У Бабиному Яру буде створено Меморіал Голокосту – сьогодні зранку я оприлюднив цю ініціативу», - зазначив він. 

Відео дня

«Не сила переповідати, як все тут відбувалося 75 років тому. Втім, чи є взагалі потреба в словах, коли тут і досі стогне земля, плаче небо і тремтять дерева. Коли й донині чути зойки мертвих, пам’ять яких прошу всіх присутніх, всіх, хто нас дивиться, вшанувати хвилиною мовчання», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Порошенко разом із громадськими діячами та філантропами ініціював створення першого Меморіального центру жертв Голокосту «Бабин Яр».

Меморіал буде зведено в Києві на місці масового знищення нацистами євреїв, українців, ромів та представників інших національностей.