До України на заходи до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру прибудуть президенти Ізраїлю, Німеччини, Угорщини та Європейської ради. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв на брифінгу в Києві. 

Він зазначив, що в рамках робочого візиту президента України Петра Порошенка до США відбулася зустріч з представниками єврейських організацій, яких було запрошено на заходи до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру. 

Відео дня

За словами заступника глави АПУ, на ці заходи прибудуть, зокрема, президенти Ізраїлю та Німеччини, президент Європейської ради. 

Єлісєєв також зауважив, що президент Угорщини також дав згоду на участь в заходах.

Як повідомлялося, цього року виповнюється 75 років від однієї з трагічних сторінок історії Голокосту в Україні - масового вбивства євреїв 29-30 вересня 1941 року у Бабиному Яру в Києві. 

Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистами євреїв та ромів, радянських військовополонених, в’язнів Сирецького концтабору, членів Організації українських націоналістів та інших. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, там розстріляли майже 34 тис. євреїв.

Усього протягом двох років у Бабиному Яру було розстріляно від 100 до 150 тисяч осіб, дві третини з яких склали євреї.