Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко взяв участь у спільній молитві та урочистих заходах з нагоди Дня Хрещення Русі-України, які відбулися на Володимирській гірці у Києві.

Глава держави зазначив, що князь Володимир як мудрий і далекоглядний державний діяч відчув могутній потенціал християнства і, зробивши вибір на користь хрещення Русі, заклав непохитний фундамент під українську державу. І перші єпископи й священики до Русі прибули саме з Константинополя, повідомляє официалный сайт Президента України.

«Константинопольська Церква для нас була, є й буде Церквою-матір’ю, до якої ми, її чада, зверталися і будемо звертатися по допомогу, в тому числі у подоланні розділення, яке сьогодні болить православним українцям», - зазначив Глава держави.

Відео дня

Президент підкреслив, що Його Всесвятість Варфоломій доклав багато зусиль для організації історичного Святого і Великого Собору Православної Церкви, хоча його намагалися зірвати. Глава держави привітав успішне проведення Собору та прийняття важливих документів на ньому.

Петро Порошенко нагадав, що за останній рік мав нагоду зустрітися з Вселенським Патріархом і переконався, що Його Всесвятість молиться за Україну і думає над тим, як допомогти вирішити українські проблеми. Президент привітав присутнього на сьогоднішніх урочистих заходах високоповажного представника Його Всесвятості Варфоломія, архієпископа Тельміського Іова.