Фото stolichni.in.ua

Кабінет міністрів України утворив організаційний комітет та затвердив план заходів щодо святкування Дня хрещення Київської Русі - України, повідомили в прес-службі Міністерства культури. Відповідне розпорядження було схвалене на засіданні уряду 22 липня, передає 112.

Повідомляється, що співголовами оргкомітету є профільні віце-прем'єр і заступник голови Адміністрації президента, їм доручено затвердити персональний склад комітету та при необхідності вносити в нього зміни.

"До складу оргкомітету увійшли перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі, віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, міністр культури, міністр освіти і науки, міністр молоді та спорту, міністр фінансів, міністр внутрішніх справ, міністр інфраструктури, керівник СБУ (за згодою), представники Міністерства закордонних справ, Міністерства інформаційної політики, глава Київської міськдержадміністрації, голова Держкомтелерадіо, представник Української православної церкви (за згодою), Української православної церкви Київського патріархату (за згодою), Української греко-католицької церкви (за згодою), Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (за згодою)", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Документом передбачено низку заходів 28 липня за участю представників влади, громадських і релігійних організацій, а також представників зарубіжних релігійних центрів. Крім того, заплановано проведення в навчальних закладах тематичних лекцій і заходів національно-патріотичної спрямованості.

Кабмін також доручив відповідним органам центральної та регіональної виконавчої влади протягом 2016-2020 рр. провести роботи з реставрації Національного заповідника "Софія Київська" та Собору Святого Юра у Львові.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав указ "Про відзначення у 2016 р.  Дня хрещення Київської Руси-України" 28 липня.

Як повідомлялося, 3 липня розпочалася Хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври Донецької області. 27 липня її учасники прибудуть до столиці, де зустрінуться з учасниками Хресної ходи з Почаївської лаври. Дві Хресні ходи зустрінуться в Києві на Володимирській гірці і разом з православними Києва і паломниками з усієї України пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, де відбудуться урочисті богослужіння. Хресні ходи супроводжуватимуть чудотворні ікони Божої Матері "Почаївська", "Святогірська" та інші шановані святині.