Голова Верховної Ради України А.В. Парубій. Фото: УНИАН
 
 

Священний Синод Української Православної Церкви, засідання якого відбулося 20 липня в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, подякував  всім преосвященним архієреям, духовенству та мирянам УПЦ, які долучилися до організації Всеукраїнської хресної ходи за мир в Україні (Журнал № 24), повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Представники Синоду закликали усіх вірян Української Православної Церкви до участі у Всеукраїнській хресній ході, а також посилити свої молитви за мир, єдність та любов в Україні.

При цьому, було наголошено на недопустимості використання під час Всеукраїнської хресної ходи будь-яких політичних гасел та атрибутики.

Відео дня

Священний Синод також направив запрошення Президенту України П.О. Порошенку, Прем’єр-міністру України В.Б. Гройсману, Голові Верховної Ради України А.В. Парубію та Голові Київської міської державної адміністрації В.В. Кличку взяти участі у молебні на Володимирській гірці, хресній ході 27 липня в Києві та інших святкових заходах з нагоди Дня хрещення Київської Русі.

Також, для участі в традиційних урочистостях з нагоди Дня хрещення Київської Русі були запрошені глави дипломатичних представництв іноземних держав в Україні.