У Пикуличах вшанують пам’ять загиблих українських воїнів

26 червня, в cелі Пикуличі поблизу Перемишля (Польща) відбудеться традиційне щорічне Свято української національної пам’яті

Як повідомляє Львівська газета, свято пройде за участі представників влади та громадськості Львівщини, Посольства України у Варшаві, Генерального Консульства України у Любліні та місцевої польської влади. Також на свято запрошено українців, які проживають у Перемишлі.

Під час урочистостей ушанують пам’ять понад двох тисяч інтернованих українців, вояків і старшин армії УНР і полонених вояків УГА, які через жахливі умови утримання та епідемію тифу у 1918–1919 роках померли в таборі біля села Пикуличі, де й поховані на Українському військовому цвинтарі.

Відео дня

Заходи розпочнуться о 10:00 зі Святої Літургії у Кафедральному соборі УГКЦ св. Івана Хрестителя у Перемишлі. Опісля присутні пройдуться урочистою ходою від Кафедрального собору до Українського військового цвинтаря в с. Пикуличі у супроводі військового оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

На цвинтарі проведуть панахиду, покладання квітів до Меморіалу українським воїнам, а також громадське віче.