Міністр подякувала представникам церков і релігійних організацій за велику роботу в різних сферах

Міністр освіти і науки України засвідчила відкритість з боку Міністерства сприяти вищим духовним навчальним закладам у проходженні ними ліцензування і акредитації.

Про це Лілія Гриневич повідомила під час зустрічі з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Учасники зустрічі обговорили подальше вдосконалення державно-конфесійних відносин у сфері освіти, говорили про те, як спільними зусиллями забезпечити виховання підростаючого покоління на засадах віковічних духовних і моральних цінностей.

Відео дня
Учасники зустрічі обговорили подальше вдосконалення державно-конфесійних відносин у сфері освіти

Міністр подякувала представникам церков і релігійних організацій за велику роботу в різних сферах життєдіяльності країни, зокрема “за духовну та різноманітну соціальну роботу з дітьми та молоддю, за активну громадянську позицію, важливу допомогу у вирішенні багатьох складних питань сьогодення”.

Вона нагадала, що влітку 2014 року було прийнято нову редакцію Закону України «Про вищу освіту», який вперше в історії нашої держави передбачив можливість проходження вищими духовними навчальними закладами процедури ліцензування і акредитації, а отже і видачі ними документів про освіту державного зразка.

Обговорювали підтримку викладання у школах предметів духовно-морального спрямування

Міністр також відзначила підтримку викладання у школах предметів духовно-морального спрямування з метою забезпечення належного виховання дітей. При цьому Міносвіти готове сприяти як представникам християнської спільноти, так і представникам іудейських і мусульманських релігійних організацій у забезпеченні їхнього права на виховання своїх дітей відповідно до власних переконань, як це передбачено міжнародними документами.

Головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій, голова ВСЦ ЄХБ Валерій Антонюк подякував Міністру за готовність чути релігійну громадськість та враховувати їхні пропозиції при розгляді питань подальшого розвитку освітньої сфери.

Про результати багаторічної ефективної співпраці конфесій і Міносвіти розповів голова Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОН України Володимир Марущенко.

“Виховання дітей на традиційних моральних засадах сьогодні – це міцні родини, здорове суспільство і успішна держава завтра”, – підкреслив народний депутат Павло Унгурян, голова Міжфракційного об’єднання «За духовність, моральність і здоров’я України».

Він запевнив присутніх у готовності Міжфракційного об’єднання сприяти як подальшому реформуванню системи освіти України, так і врахуванню у цьому процесі інтересів віруючих громадян і релігійної спільноти загалом.

Попередня зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Міністром освіти і науки України відбулася ще у 2008 році.