У парламенті зареєстрували законопроект, який пропонує встановити особливий статус для релігійних організацій, що, буцімто, керуються з Росії. Такі організації, вважають нардепи, мають укладати з державними органами договори. Інакше - їх можуть заборонити, повідомляє podrobnosti.ua.

Юристи нагадують, що за конституцією - церква відокремлена від держави і всі релігійні організації рівні перед законом. Торік на сайті президента вже була петиція із закликом заборонити Українську православну церкву.

Пізніше на сайті Київради з’явилася інша - про переведення Києво-Печерської лаври під юрисдикцію УПЦ Київського патріархату. Тоді профільний комітет міської ради визнав її незаконною. А намісники Почаївської та Святогорської лавр закликали керівництво держави не допускати розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Відео дня

"Ті, хто готував цей законопроект, мабуть, не читали установчих документів, якими регламентується діяльність УПЦ. Ще від початку 90-х років УПЦ є незалежна у своєму управлінні, тобто релігійним центром УПЦ є київська митрополія і керує УПЦ митрополит київський і всія України. Цей законопроект спрямований на дискримінацію значної частини українського суспільства, які вважають себе вірянами УПЦ. УПЦ - це найбільша релігійна спільнота України, подобається це тим, хто підписав законопроект чи ні.  Це спроби дестабілізувати ситуацію в Україні, на всій її території", - впевнений голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ Єпископ Ірпінський Климент.