- RV

19 листопада Президент України Петро Порошенко, який здійснює офіційний візит до Італії та Святого Престолу, разом з дружиною відвідав українську базиліку Святої Софії в Римі, де відбулася молитва за Україну та зустріч з українською громадою. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Після привітання гостя владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, розповів Главі Української Держави про душпастирство, яке здійснюється в понад 140 українських греко-католицьких громадах в Італії.

«Ми в цьому соборі, як і інших храмах, молимося за мир і добробут України. Зокрема тепер, у цей гіркий період нашої історії, – додав єпископ, – керівникам нашої держави та всім нам надзвичайно потрібне світло Софії, Божої Мудрості».

Відео дня

Владика Діонісій прочитав молитву за український народ, написану праведним Слугою Божим митрополитом Андреєм Шептицьким, після чого хор студентів Папської Української Колегії святого Йосафата заспівав духовний гімн України «Боже Великий, Єдиний…», який у молитовному пориві підхопили всі присутні в храмі.

Після молитви президентське подружжя спустилося до крипти, де спочивають видатні представники української діаспори, після чого відбулося покладення квітів біля пам’ятника Тарасові Шевченку, а також – зустріч із громадою.