т

При Міністерстві закордонних справ України створена Громадська рада з питань співпраці з релігійними організаціями. Перше (установче) засідання відбулося 24 квітня за участі Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, повідомляє ІРС.

Міністр подякував присутнім очільникам і представникам Церков і релігійних організацій за підтримку та наголосив на  важливості державно-конфесійного діалогу. Він запропонував зробити такі зустрічі регулярними, що дасть можливість шляхом діалогу знайти відповіді на проблемні питання та визначити напрями подальшої співпраці.

Відео дня

Головою Громадської ради обрано керівника Інституту релігійної свободи Олександра Зайця. Функції секретаря виконуватиме співробітник МЗС.

Рада діятиме як консультативно-дорадчий орган, утворений при Міністерстві закордонних справ України для налагодження ефективної взаємодії Міністерства з релігійною громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики, розгляду, проведення консультацій та надання практичних рекомендацій з вирішенням питань, пов‘язаних із міжнародною діяльністю українських релігійних організацій.