з

24 березня президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі затвердив нові правила обрання коптського Патріарха, підготовлені Коптською Церквою. Документ був схвалений без будь-яких змін.

У нових правилах відсутні або серйозно переглянуті положення, які не відповідають нинішнім реаліям Коптської Церкви. Зокрема, відтепер у виборах Патріарха зможуть взяти участь представники коптських громад з діаспори, яка сьогодні налічує більше двох мільйонів чоловік. Також змінено процентне співвідношення вибірників від різних єпархій та різних категорій учасників, повідомляє Благовест-інфо.

За новими правилами, що складаються з 36 пунктів, Патріархом може бути обрана людина у віці від 45 до 64 років, народжена в коптської сім'ї та така, що пробула ченцем не менше 15 років.

Відео дня

Вибори Патріарха належать до сфери общинного права коптів, які, відповідно до конституції Єгипту, мають право вибирати своїх духовних керівників. Оскільки ця процедура гарантується світським законодавством, правила виборів Патріарха повинні затверджуватися президентом республіки.