о

Комісія з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій відновить свою роботу. Це випливає з Постанови Кабміну України від 4 березня 2015 року № 85, якою уточнюється керівництво та склад даної Комісії, повідомляє ІРС.

Зазначене рішення прийнято на виконання доручення Прем’єр-міністра України за результатами зустрічі із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій у жовтні 2014 року.

Комісія з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій діятиме як міжвідомчий орган у складі заступників міністрів та представників церков і релігійних організацій. Головою Комісії є Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко, а заступником голови Комісії визначено Першого заступника Міністра культури.

Відео дня

Організаційно-технічне забезпечення діяльності Комісії здійснює Мінкультури.

Основними завданнями Комісії є сприяння координації дій органів виконавчої влади з питань забезпечення реалізації прав релігійних організацій та підготовка пропозицій щодо формування і реалізації державної політики у сфері державно-конфесійних відносин.