п

У Верховній Раді України створена та зареєстрована міжфракційна депутатська група "За духовність, моральність та здоров'я України". До складу групи уже увійшло понад 70 народних депутатів, повідомляє "Релігія в Україні".

Мета даної міжфракційної депутатської групи  -  об’єднати народних обранців навколо формування духовних цінностей в українському суспільстві.  Крім цього, для прийняття відповідних законів, які будуть сприяти зміцненню моралі, духовного та фізичного здоров'я нації, перешкоджанню негативним явищам, які мають місце в українській державі.

“Ми розуміємо, що справжні зміни, які з нетерпінням очікує український народ, розпочнуться лише з початком  духовних змін у ментальності нашої нації. Після революції минув вже рік, але бачимо, що зміни відбуваються вкрай важко. Ми, як народні депутати, розуміємо, що справжні зміни в економіці, у політиці та в суспільному житті відбудуться лише після духовного відродження  суспільства. Саме тому, ця група є важливою частиною  життя  українського парламенту!”, - поділився своїми міркуваннями керівник групи Павло Унгурян.

Відео дня

Андрій Нагірняк, керівник відділу соціальних питань Патріаршої Курії УГКЦ, вважає знаковим, що в основу формування державної політики лягають духовні цінності. Він зазначає, що чудовим моментом є наявність такої групи, яка виконує певну духовну функцію, об’єднуючи навколо спільної молитви та роздумів над Божим словом  різних за політичними та релігійними поглядами людей.

"Було б добре, щоб якомога більше депутатів  долучилися до цієї групи, тому що важливо, щоб люди, які мають віру в Бога, сповідують духовні та моральні цінності, могли б відверто про це заявляти, об’єднуючись. Звичайно, ініціативи такої групи мають давати хороший імпульс для суспільства, особливо в такі кризові моменти, які маємо сьогодні в Україні", - прокоментував Валерій Антонюк, президент Всеукраїнського союзу церков євангельських християн баптистів.

Найближчим часом група оприлюднить свої плани на поточний рік.