о

30 грудня Громадська рада при Міністерстві культури України зібралася для вирішення організаційних питань та підведення підсумків своєї роботи. У засіданні взяли участь понад 60 представників громадських інституцій та посадові особи міністерства, повідомляє ІРС.

Перший заступник Міністра культури України Ігор Ліховий розповів присутнім про актуальні питання, над якими працює міністерство, особливості бюджетного процесу та пріоритети на наступний рік.

За пропозицією голови Громадської ради Богдана Кожушка для координації роботи комісій було обрано ще двох заступників голови.

Відео дня

За результатами рейтингового голосування заступником голови Громадської ради було обрано виконавчого директора Інституту релігійної свободи Максима Васіна, який скеровуватиме питання у сфері релігій і міжнаціональних відносин.

Питання міжнародної діяльності та європейської інтеграції буде координувати генеральний директор Асоціації «Підприємств інформаційних технологій України» Юрій Пероганич.

Присутні представники громадськості зауважили на неприпустимості внесення змін до Типового положення громадської ради, які передбачають обмеження самоврядності громадських рад та втручання в їхню роботу з боку відповідних міністерств і відомств. Свої пропозиції з цього приводу Громадська рада при Мінкультури надішле до Кабінету Міністрів України.