о

Релігійне та етнічне розмаїття сирійського народу є основним фактором його стійкості у війні з тероризмом, заявив у понеділок президент Сирії Башар Асад на зустрічі з мусульманськими і християнськими діячами САР у Дамаску, повідомляє РИА Новости з посиланням на агентство САНА.

"Такі зустрічі мають велике значення і відображають силу згуртованості сирійського суспільства, яке багате своїм релігійним та етнічним розмаїттям, що є одним з основних факторів стійкості Сирії в протистоянні в жорстокій війні", - сказав президент Сирії.

Глава арабської республіки підкреслив, що усвідомлення сирійським народом реальності, що відбувається в Сирії "відкриває нові можливості для релігійної діяльності, які повинні показати відмінності між руйнівним фанатизмом і справжньою вірою".

Відео дня

У Сирії з березня 2011 року триває збройний конфлікт, у результаті якого, за даними ООН, загинули понад 200 тисяч осіб. Урядовим військам протистоять загони бойовиків, що належать до різних збройним формуванням. Найбільш активними є бойовики угрупування "Ісламська держава", які оголосили 29 червня про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних їм територіях Іраку та Сирії.