Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк привітав вірних УГКЦ з 25-річчям виходу Церкви з підпілля, повідомляє ПрессОрг з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Ваше Блаженство! Дозвольте привітати Вас і у Вашій особі єпископат, духовенство, чернецтво, всіх мирян з двадцять п'ятою річницею волі Української Греко-Католицької Церкви. Вихід Української Греко-Католицької Церкви з підпілля ознаменував довгий і трагічний і водночас героїчний період боротьби Церкви з тоталітарним режимом. Церква перемогла. Безсмертний подвиг тих, хто викував і вимолив цю перемогу. Хто відмовився коритися перелому, йшов на смерть, проповідував правду в таборах і на лісоповалах, хто підтримував і освячував спраглий правди народ. 25 років тому Церква вийшла з підпілля змучена і знекровлена, але з такою силою духа, якому вже не здатна була протистояти радянська імперія. Голос Церкви зазвучав потужно і пророчо, вона не вагаючись викривала суспільні виразки, зловживання владою, гріхи й недоліки", - підкреслив А.Яценюк.

"Запевняю, що уряд і надалі буде докладати всіх зусиль, щоб Церква мала якомога більш сприятливі умови для виконання своєї суспільної місії, морального піднесення і духовного вдосконалення українського народу", - резюмував прем'єр.

Відео дня