п

18 жовтня в Київському будинку вчених відбулося відкриття унікальної фотовиставки Костаса Асіміса про життя афонських монахів «Наш Афон». Це вже восьме благочиння Київської єпархії, яке приймає цей просвітницький проект галереї «Соборна», повідомляє soborna.church.ua.

У Другому Шевченківському благочинні відкриття виставки стало особливим, адже вперше воно розпочалося зі спільної молитви. Молебень на початок доброї справи очолив протоієрей Сергій Темник – настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорбящих радість», що знаходиться в Бабиному Яру. Після молитви отець Сергій звернувся до усіх присутніх з напутнім словом:

«Нехай Господь дарує нам сьогодні дух урозуміння, щоб те, що ми бачимо, проникло в наше серце, залишило благий слід у нашому серці, щоб ми пережили, відчули дух афонской життя, настрій людей, які бажають усього себе присвятити Господу. І доля Божої Матері буде для нас тим прикладом, до чого ми будемо прагнути у своєму житті - чистота, святість, бездоганність у слідуванні справі Божій» – зазначив священик.

Відео дня

Менеджер виставкової зали галереї «Соборна» Інна Брич розповіла історію створення фотовиставки грецьким фотохудожником Костасом Асімісом, а співробітник Паломницького центру УПЦ Катерина Корчагіна ознайомила присутніх з поїздками на Святу гору. На відкритті виставки виступив хор храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорбящих радість».

Відвідати виставку «Наш Афон» у Київському будинку вчених можна до 12 листопада.