У столиці Німеччини був представлений план будівництва єдиного молитовного будинку для трьох головних монотеїстичних релігій: християнства, іудаїзму та ісламу. Символічна передача першого каменя відбулася в середу, 3 червня, на місці майбутнього будівництва.

Як повідомляють ініціатори проекту, єдиний будинок для трьох релігій, що отримав назву House of One, буде побудований в центрі Берліна, в районі площі Петрі, де в 1237 році була започаткована майбутня столиця Німеччини. 

Будівництво фінансується виключно на приватні пожертвування. З необхідних за кошторисом 43 мільйонів євро в даний час зібрано 2050 євро. Приступити до будівництва ініціатори проекту мають намір, коли будуть зібрані перші 10 мільйонів, орієнтовно в 2016 році. Мета проекту, як наголошують його ініціатори, "розвивати мирний і відкритий діалог між релігіями та культурами".

Відео дня

З ідей будівництва єдиного храму для християн, мусульман та євреїв виступила в 2009 році євангелічна громада при церкві Святого Петра і церкви Святої Марії.

Седмиця