В іранських містах набирають популярність вечірки з нагоди розлучення. За статистикою, все більше шлюбів в цій країні закінчуються передчасним розлученням, повідомляє «Седмиця».

Подібні вечірки не позбавлені екстравагантності: букети чорних троянд, величезні торти, спеціальні запрошення-листівки.

«Спочатку ви йдете до флориста, щоб замовити букет чорних троянд, потім приходьте до нас, щоб замовити запрошення-листівки», - розповідає один із власників магазину газеті «Джумхуріє Ісламі». «Я зовсім по тобі не сумую», - свідчить напис на одній з листівок - це цитата з популярного іранського поп-хіта.

Відео дня

«Присягаюся: я більше не буду закохуватися, але навіть якщо я закохаюся, то не в тебе», - ще одна цитата з цієї ж пісні, перенесена на листівку. Власник магазину, де продаються такі листівки, каже, що попит на них зріс в останні два роки. Влада країни і духовенство висловлюють стурбованість появою моди на вечірки з нагоди розлучення. Один з відомих консервативних проповідників Макарем-Ширазі висловив своє незадоволення з цього приводу.

У минулому році кількість розлучень в Ірані зросла на 4,6%, в той час як реєстрованих шлюбів стало на 4,4% менше. Близько 20% шлюбів в Ірані закінчуються розлученням.