На засіданні комісії Кнесету з освіти було прийнято рішення приступити до впровадження в шкільну програму вивчення християнства. Сенс нового проекту в тому, щоб "показати школярам світло, а не тільки темряву щодо християнського світу до євреїв", повідомляє ізраїльський портал NEWSru.co.il.

Сайт "Стос" цитує реакцію рабина Якова Аріеля, назвав цю ідею "непрощенним злочином". "Заявити ізраїльської молоді, що християнство змінило свою сутність? Це непростимий злочин", - заявив президент форуму "Хотем", що займається дослідженнями різних областей з галахичеської точки зору.

"Християнство завжди вороже ставилося до єврейства. Християни вирізали безліч євреїв, і не можна стверджувати, що їхнє ставлення змінилося. Всього 65 років тому Папа Римський виступав проти заснування держави Ізраїль", - заявив рабин.

Відео дня

Сайт "Стос" помістив також пояснення міністерської комісії з питань освіти, за яким рішення про запровадження вивчення християнства було прийнято у зв'язку з 50-річчям з дня смерті Папи Івана XXIII, відомого тим, що під час Другої світової війни, будучи послом Ватикану в Туреччині, він врятував кілька тисяч євреїв, пише видання.

Православие.Ru