Російська православна церква стурбована у зв'язку з перемогою на «Євробаченні» травесті під псевдонімом Кончіти Вурст. Про це заявив глава синодального інформаційного відділу Володимир Легойда.

«Це ще одна ланка в ланцюзі культурної легітимізації пороку у сучасному світі, спроба закріплення нових культурних норм», - вважає він.

На думку представника РПЦ, «процес легалізації того, що Біблія називає не інакше, як гидота, - вже давно не новина в сучасному світі».

Відео дня

Легойда зазначив, що тенденції в правовому і культурному полі йдуть паралельними шляхами, «свідченням чого і є результати цього конкурсу».

Перемога Кончіти Вурст, за словами Легойди, є підтвердженням того, що в Європі відбувається зміна культурних і моральних орієнтирів.

«Іншими словами, це ще один крок до відмови від християнської ідентичності європейської культури», - підсумував представник РПЦ.

Кончіта Вурст - сценічний персонаж, створений музикантом Томом Нойвиртом, - стала переможцем 59-го музичного конкурсу «Євробачення». Вона набрала 290 очок. У фіналі конкурсу, який завершився напередодні в датському Копенгагені, Кончіта Вурст виконала пісню «Rise Like a Phoenix».

Перемога Кончіти Вурст стала найбільш популярною темою в російськомовних блогах в Twitter. Серед російських інтернет-користувачів вона отримала прізвисько «бородата жінка».

gazeta.ru