Штат Міссісіпі став першим у США, де прийнятий закон про захист прав віруючих, повідомляє Седмица.Ru

Офіційна назва закону - Акт про відновлення релігійної свободи. Він дозволяє приватним підприємцям і компаніям в Міссісіпі відмовлятися від виконання замовлень, в тому числі обслуговування клієнтів, якщо це суперечить їхнім релігійним переконанням. Крім того, за законом герб штату має бути доповнений словами «На Бога уповаємо».

Прийняття закону добилися консервативні республіканці.

Відео дня

Ліберали сприйняли нововведення негативно. Першими заяви протесту зробили організації, що відстоюють права сексуальних меншин. Вони побоюються, що саме людям з нетрадиційною сексуальною орієнтацією будуть в першу чергу відмовляти в обслуговуванні за релігійними мотивами.

В кінці лютого такий законопроект був схвалений і переданий на підпис губернатору в штаті Арізона. Однак губернатор Джен Брюер відхилила цю ініціативу, посилаючись, зокрема, на думку ділових кіл. Ті побоювалися бойкоту в разі прийняття закону, що федеральні власті країни та їх однодумці вважають реакційним.

В червні 2013 року президент Росії Володимир Путін підписав аналогічний закон про кримінальну відповідальність за образу почуттів віруючих. За його порушення можна отримати до трьох років тюремного ув'язнення.