Терористичне угрупування ”Ансар Бейт аль-Макдіс”, що здійснило теракт на Синаї, заявило, що всі туристи повинні залишити Єгипет до 20 лютого. 

Як передає ІТАР-ТАСС, заяву угрупування оприлюднено в єгипетській газеті ”Аш-Шурук”.

Відео дня

”Ми обіцяли, що настають дні, які принесуть ще більше горя, - підкреслюється в заяві. - Завдяки Всевишньому й муджахіддинам було здійснено атаку на автобус у Табі. У туристів тепер є час до 20 лютого, щоб виїхати з Єгипту. Інакше їм не буде кого винити, окрім самих себе”.

У заяві терористи також погрожують атаками новому керівництву країни, а також спрямованими на підрив її економіки диверсіями. Маються на увазі напади на газопроводи.

Як повідомляв УНІАН, 16 лютого автобус із туристами-християнами з Південної Кореї, які здійснювали паломницький тур церквами Каїра й до монастиря Святої Катерини, був підірваний у Табі за кілька сотень метрів від ізраїльського кордону. Смертник підійшов до машини, що зупинилася на парковці в очікуванні перетину кордону, й привів у дію вибухівку. В результаті загинули троє південнокорейських туристів, четвертою жертвою став водій-єгиптянин.

Відповідальність за вилазку - першу проти іноземців із моменту усунення ісламістів від влади в Єгипті в липні минулого року - взяло на себе діюче на Синаї екстремістське угрупування ”Ансар Бейт аль-Макдіс”. Його бойовики стоять за більшістю терористичних актів, скоєних у країні за останні місяці.