У єпархіальному музеї св. Афри м. Аугсбург проходить виставка «Благоговійні картинки. Маленькі зображення у великій різноманітності». Представлено близько 400 примірників міні-карток та листівок релігійного змісту, виготовлених в 1875-1925 рр. Всі ці мініатюрні зображення святих і євангельських сюжетів належать приватному колекціонерові, повідомляє виставковий сайт.

«Благоговійні картинки» почали виготовляти на Заході ще в XIV ст., вони виконували функцію книжкових закладок молитвословів і церковних книг.

Відео дня

Після Другої світової війни на «благоговійних картинках» з'явилися фоторепродукції знаменитих художніх творів релігійної тематики. Їх поширювали віруючі в якості маленького подарунка до релігійних свят, на згадку про паломництво або перший причасті. У більшості випадків зображення на картинках доповнювалися цитатами з релігійних книг, текстами молитов.

«Благоговійні картинки» стали на Заході популярним предметом колекціонування. Своє призначення вони не втратили і в наші дні. Великим попитом вони користуються у представників старшого покоління, пише сайт виставки.

Sedmitza