Британська королева Єлизавета II продала занедбану церкву, що належала їй, за символічну суму в 1 фунт (близько $ 1,6 ), повідомляють британські ЗМІ.

Руїни будівлі церкви святого Якова, розташованої в покинутому селі Ланкот в графстві Глостершир на південному заході Англії, купив благодійний фонд, що займається реставрацією історичних пам'яток. Фонд взяв на себе зобов'язання вкласти 50 тис фунтів ($ 100 тис) в консервацію історичної будівлі, від якої зараз залишилися тільки стіни.

Відео дня

Село Ланкот в Глостерширі існувало з часів раннього середньовіччя, проте воно було покинуте жителями наприкінці XIX століття. Церква святого Якова була побудована в IX столітті, але перший християнський храм на її місці, за даними істориків, був зведений ще в VII столітті.

Вчені припускають, що поруч з церквою знаходилася лікарня для прокажених. На думку дослідників, саме тому навколо церкви до цих пір можна знайти зарості лікарських рослин, якими за старих часів намагалися лікувати цю хворобу.

Церква святого Якова була закрита в 1865 році, коли мешканці остаточно покинули село Ланкот. Зараз занедбане селище з збереженими руїнами церкви знаходиться на території природного заказника.

ИТАР-ТАСС