Британський англіканський священик, настоятель храму Св.Іоанна в шотландському Абердині, відкрив свою церкву і для місцевих мусульман, щоб вони молилися разом з християнами.

У прихильників ісламу є в Абердині лише одна мечеть Саїд Шах Мустафа Джама, і народу туди приходить так багато, що люди змушені здійснювати намаз під відкритим небом. Тому преподобний Ісаак Пубалан і запропонував їм тимчасово користуватися будівлею своєї церкви.

Імам місцевої мечеті хоча і зазначив, що подібні випадки в історії йому не відомі, але все ж прийняв пропозицію пастора. «Це щось незвичайне, але така практика може служити прикладом і для інших церков країни», — заявив імам Ахмед Магарбі.

Відео дня

У Шотландській єпископальній Церкві також позитивно поставилися до такої безпрецедентної ідеї, зазначивши, що ініціатива пастора Ісаака Пубалана може стати новою віхою в християнсько-мусульманській співпраці.

Преподобний Ісаак Пубалан провів дитинство в Індії, де ріс у середовищі різних релігійних навчань, переплетених тісно між собою. «Світська Індія навчила мене ставитися до кожної релігії з рівною повагою. Там індуїсти, сикхи, християни і мусульмани живуть поруч, незалежно від кольору шкіри чи релігійних вірувань», — розповів преподобний Пубалан в інтерв`ю The Times of India.

«Якось одного разу, в один особливо холодний день, я проходив повз мечеть в Абердині і побачив, що мусульмани молилися під відкритим небом, стоячи на колінах прямо на промерзлій землі. Я бачив, як пара йшла у них з рота. Тоді мені й прийшла в голову ця думка. Я попросив дозволу у церковної ради дати мусульманам можливість молитися в певні години у нашій церкві. Спочатку мусульмани з побоюванням сприйняли таку пропозицію, але поступово кількість гостей у нашій церкві стала зростати», — повідомив священик, нагадавши, що такому відношенню до наших ближніх і вчить Біблія.

NEWSru.com