1

Ірландський лісник протягом декількох років таємно висаджував дерева, розташовуючи їх у формі кельтського хреста. Тепер дерева виросли, і дивовижне зображення вперше було помічено з повітря, повідомляє National Geographic.

Восени 2016 року хтось з авіапасажирів, які пролітали в районі міста Донегол (Donegal) в ірландської провінції Ольстер, помітив під крилом літака величезний кельтський хрест жовтого кольору, що яскраво вирізняється на тлі зеленого лісу. Інформація швидко поширилася інтернетом, і тепер всім бажаючим доступні «відеодокази».

Журналісти змогли дізнатися історію створення незвичайного зображення. Його автором виявився місцевий лісник Лайам Эммери (Liam Emmery). Свою роботу він розпочав 10 років тому. Протягом чотирьох років він висаджував хвойні дерева з жовтими та помаранчевими голками.

Знала про це занятті лише дружина Лайама: вона і підтвердила цю інформацію, оскільки сам лісник у 2010 році помер в результаті ДТП. Хрест досягає 100 метрів в довжину і 70 метрів в ширину. Деревам потрібні роки для того, щоб достатньо зміцніти, але тепер, за словами експертів, милуватися знаменитим кельтським символом з висоти можна буде протягом 60-70 років.