Правитель Дубая, віце-президент і прем'єр-міністр ОАЕ шейх Мохаммед Бін Рашид Аль Мактум розпорядився про амністію для 488 ув'язнених, що знаходяться в Дубаї, на честь мусульманського свята Ід аль-Адха (Курбан-байрам), повідомляє видання Gulf News.

Дубайська прокуратура і поліція вже роблять кроки для виконання цього розпорядження, яке, як пише газета, "дасть можливість звільненим йти правильним шляхом і почати нове життя".

Раніше президент ОАЕ шейх Халіфа бен Заїд Аль Нахайян амністував 442 ув'язнених, про амністію повідомили і правителі інших еміратів — Шарджі, Аджмана, Рас-Ель-Хайми.

Відео дня

На честь свята державні установи ОАЕ не будуть працювати весь наступний тиждень, приватні компанії отримають три дні вихідних.

Мусульманське свято Курбан-байрам припадає на 10-й день священного місяця Зуль-Хіджа. За ісламською традицією, на честь свята кожен мусульманин має принести в жертву барана, корову або іншу домашню худобу. Курбан-байрам також знаменує закінчення хаджу — щорічного паломництва в Мекку, яке хоча б раз у житті має по можливості здійснити кожен мусульманин.

РИА Новости