Спасатель на пляже около Ашкелона нашел светильник XII века  Фото: Ю.Шварц, пресс-служба Управления древностей Израиля

Меїр Амшик, що працює рятувальником на пляжі в Національному парку Тель-Ашкелон, під час пробіжки знайшов глиняний світильник і передав його представникам Управління старожитностей Ізраїлю, повідомляє NEWSru.co.il.

За словами Меїра, на бігу він помітив цікавий предмет усередині ділянки прибережної скелі, що нещодавно обрушилася. Цим предметом виявився повністю збережений стародавній глиняний світильник. Рятувальник забрав артефакт і показав своєму батькові – директору рятувальної станції в Тель-Ашкелоні, після чого світильник передали представнику Управління старожитностей.

Фото: Ю.Шварц, пресс-служба Управления древностей Израиля

Археолог з ашкелонського управління Саар Ганор говорить, що знахідка являє собою олійний світильник XII століття (початок Епохи хрестових походів), який використовував хтось із жителів Тель-Ашкелона.

Відео дня
Спасатель на пляже около Ашкелона нашел светильник XII века  Фото: Ю.Шварц, пресс-служба Управления древностей Израиля

Управління старожитностей закликає відвідувачів парку Тель-Ашкелон бути уважними та у разі виявлення передавати цінні знахідки археологам. При цьому наголошується, що на території згаданого парку можна знайти артефакти, вік яких сягає 4 тисяч років.