За пять лет США потратили на исламофобию 206 миллионов долларов

США. Рада з американо-ісламських відносин (CAIR) та Центр з питань раси і гендеру при Каліфорнійському університеті в Берклі (UCB) оприлюднили список 74 організацій, що сприяють розпалюванню ісламофобії у Сполучених Штатах.

Як повідомляє Іслам для всіх з посиланням на The Guardian, підігрівання ненависті до американських мусульман та ісламу стало багатомільйонним бізнесом —так стверджують автори опублікованої доповіді.

Прямою метою 33 груп, що увійшли в представлений список, є «пропаганда забобонів чи ненависті по відношенню до ісламу і мусульман».

Відео дня

Фінансування організацій, що складають кістяк цієї системи, в тому числі,таких як Abstraction Fund, Clarion Project, «Центр свободи Девіда Горовиця» (David Horowitz Freedom Center), «Близькосхідний форум» (Middle East Forum), «Американський центр правових свобод» (American Freedom Law Center), «Центр політики безпеки (Center for Security Policy), «Центр з вивчення тероризму» (Investigative Project on Terrorism), проекти Jihad Watch і Act! for America, в період з 2008 по 2013 рік склало майже 206 млн доларів, говориться в доповіді.

Один з його авторів, директор департаменту CAIR з моніторингу та боротьби з ісламофобією Кору Сейлор (Corey Saylor), стверджує:

«Ненависть, яку фінансують і розпалюють ці організації, має реальні наслідки у вигляді нападів на мечеті по всій країні і нових законів, які дискримінують мусульман в Америці».

При цьому, за його словами, вашингтонський «Центр політики безпеки» і Act! for America мають найбільший вплив, так як намагаються проштовхнути свою антимусульманську риторику за рамки своєї спочатку маргінальної аудиторії.

У доповіді також наводяться назви антиісламських законопроектів, які стали законами в 10 штатах, а також згадується про те, що в 2015 році було зафіксовано 78 інцидентів, пов'язаних з атаками на мечеті. Це найбільша кількість атак на мечеті за 6 років, протягом яких CAIR веде облік подібних інцидентів, повідомив Сейлор.