Китай повинен бути готовий дати відсіч іноземному вторгненню в країну за допомогою релігії і протидіяти екстремістам у поширенні їх ідеології, заявив президент Китаю Сі Цзінпін на національній робочій конференції, присвяченій релігії.

Китай повинен також використовувати інтернет для пропаганди релігійних теорій і політики Комуністичної партії, наводить слова президента Reuters з посиланням на офіційне китайське видання Xinhua.

«Ми повинні рішуче протистояти закордонному проникненню, яке здійснюється за допомогою релігійних засобів, і припиняти ідеологічне вторгнення екстремістів», - сказав Сі Цзінпін.

Відео дня

У своєму виступі Сі Цзінпін особливо відзначив, що члени Партії повинні дотримуватися марксистської ідеології і залишатися «стійкими атеїстами».

Правляча Комуністична партія офіційно заявляє про захист релігійної свободи в Китаї, але при цьому релігійна активність у країні жорстко контролюється і дозволяється тільки діяльність офіційно визнаних релігійних об'єднань.

Уряд висловлює стурбованість зростанням впливу ісламістів у регіоні Хінжанг на заході країни, де сотні людей були вбиті за останні кілька років у результаті протистояння між спільнотою мусульман - уйгурів і більшістю китайців Хан. Влада регіону у зв'язку з цим заборонила використання релігійної символіки у вигляді ісламської жіночого одягу та носіння борід у чоловіків.

За заявами деяких християнських конфесій, влада Китаю перешкоджає їх діяльності і навіть знімають хрести з церков, як це було в провінції Зхейджанг. Влада ж заявляє, що хрести знімаються лише в релігійних нелегальних організацій, які порушують закон.

sedmitza.ru