До такого висновку прийшли американські дослідники. Результати своєї роботи вони опублікували у журналі Explorations in Economic History. Як виявилося, власники імен біблійних персонажів живуть довше за інших.

Фахівці штату Мічиган провели дослідження, в якому проаналізували близько 3 млн. свідоцтв про смерть, зареєстрованих в штаті Алабама, Міссурі, Північній Кароліні та Іллінойсі в період з 1809 по 1970 рік. Як виявилося, афромериканці з іменами біблійних героїв, наприклад, Елайджа (Ілія), Мозес (Мойсей), жили довше, ніж носії екзотичних імен.

Дослідники відзначили, що незвичайні модні імена також скорочують життя свого власника. Це відбувається через те, що такі люди ще з дитинства зазнають дискримінації. Їм складніше вчитися, влаштовуватися на роботу, а також отримувати джерела фінансування для своїх проектів.

Відео дня

А люди з біблійними іменами — навпаки, частіше досягають успіхів у житті. Це пояснюється тим, що люди, які названі на честь героїв Старого заповіту, викликають довіру з першого моменту знайомства, особливо у релігійних співрозмовників.

v-kurse.ru